Daily Current Affairs : 04-10-2021

 


#SSC GD#RRB NTPC#JE#UPSC#IBPS#BANKS#PRIVATE JOBS#NDA#


Daily Current Affairs : 04-10-2021 ⚡️


1. Who will participate in the G-20 summit to be held on 7-8 October in Rome, the capital of Italy?

Ans : Lok Sabha Speaker Om Birla, Deputy Speaker Harivansh Italy and General Secretary of both the houses.


2. Which famous artist of Taarak Mehta Ka Ooltah Chashmah has passed away at the age of 77?

Ans : Ghanshyam Nayak (Nattu Kaka)


3. Which Kovid-19 vaccine made for children has been approved by the Central Drugs Laboratory (CDL)?

Ans : Zydus Cadila Company's Jaicab-D


4. Who has been elected as the new President (unopposed) of Weightlifting Federation of India?

Ans : Sahdev Yadav


5. Which rice variety grown in Palghar, Maharashtra has been given GI tag?

Ans : Kolam


6. Which state government has announced to ban bottled water from 01 January 2022?

Ans : Sikkim


7. Today (October 04) is being celebrated as which day across the world?

Ans : World Animal Day


8. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?

Ans : 20,799 Cases (180 Deaths)


9. Sujata Chaturvedi has assumed the charge of which post?

Ans : Sports Secretary


10. Which film actress has been made the brand ambassador of "One District One Product Scheme" by the Government of Uttar Pradesh?

Ans : Kangana Ranaut


11. The world's largest flag (Tricolor) has been hoisted in Leh, Ladakh, what is its length, width and weight?

Ans : 225 Feet Long, 150 Feet Wide, 1400 kg




https://t.me/joinchat/gEr53l4oSIMxMjE1

Tags

Post a Comment

0 Comments