Daily Current Affairs : 02-10-2021

 

 #UPSC#SSC#BANK JOBS#RRB#PRIVATE JOBS#DEFFENCE JOBS#


Daily Current Affairs : 02-10-2021 ⚡️



1. The Union Labor and Employment Minister Bhupendra Yadav has launched “Digi Saksham” in collaboration with which company?

Ans : Microsoft


2. US Space NASA is set to launch Lucy, the first spacecraft to study Trojan asteroids from which planet?

Ans : Jupiter


3. According to Hurun India, who has been ranked first in the list of the country's rich for the tenth consecutive year?

Ans : Mukesh Ambani


4. Which social media company has recently launched “Creator Education Program” in India?

Ans : Facebook


5. Which bank has been taken out of the Prompt Corrective Action Framework by the Reserve Bank of India recently after improving its financial and credit profile?

Ans : Indian Overseas Bank


6. AU Small Finance Bank has signed an agreement with NABARD to boost the ongoing rural development projects in which state?

Ans : Rajasthan


7. NABARD has approved a credit scheme for yak rearing in which state?

Ans : Arunachal Pradesh


8. Recently, how many scientists have been announced to be honored with Shanti Swarup Bhatnagar Prize 2021?

Ans : 11 Scientists


9. India-based Dr. Rukmini Banerjee and which country-based professor Eric Hanushek have been honored with the 2021 Yidan Award?

Ans : America


10. How many new cases of corona have been reported in the country in the last 24 hours?

Ans : 43,263 Cases (338 Deaths)


11. Today (October 02) is being celebrated across the world as which day?

Ans : International Day of Nonviolence


Tags

Post a Comment

0 Comments