Current Affairs 20.09.2021

 


Current Affairs 20.09.2021

 Prime Minister --- Time Period


●Jawahar Lal Nehru

15-Aug-1947 to 27-May-1964


●Gulzarilal Nanda

27-May-1964 to 9 June 1964


●Lal Bahadur Shastri

09-Jun-1964 to 11-Jan-1966


●Gulzarilal Nanda

11-Jan-1966 to 24 January 1966


●Indira Gandhi

24-Jan-1966 to 24-Mar-1977


●Morarji Desai

24-Mar-1977 to 28-Jul-1979


●Charan Singh

28-Jul-1979 to 14-Jan-1980


●Indira Gandhi

14-Jan-1980 to 31-Oct-1984


●Rajiv Gandhi

31-Oct-1984 to 02-Dec-1989


●Vishwanath PratapSingh

02-Dec-1989 to 10-Nov-1990


●Chandra Shekhar

10-Nov-1990 to 21-Jun-1991


●P.V. Narasimha Rao

21-Jun-1991 to 16-May-1996


●Atal Bihari Vajpayee

16-May-1996 to 01-Jun-1996


●H. D. Deve Gowda

01-Jun-1996 to 21-Apr-1997


●Atal Bihari Vajpayee

19-Mar-1998 to 22-May-2004


●Dr.Manmohan   Singh

22-May-2004 to 26-May-2014


●Narendra Damodardas Modi

26-May-2014  to Incumbent



20 September Current Affiers 


️1. Planetarium Innovation Challenge for Tech Entrepreneurs and Indian Start-ups has been launched 

Ans. My Gov India


️2. Which space agency has announced to develop reusable GSLV Mk-Ill launch vehicle soon ?

Ans. ISRO


️3. How many NIELET centres have been inaugurated by the Union Minister of State for Electronics and Information Technology in the North Eastern States ?

Ans. three


️4. In which port trust "Swachhta Pakhwada 2021" has been launched ?

Ans. Cochin Port Trust


️5. According to the report released by whom, there has been a decrease in crime against women and children during the lock down ?

Ans. National Crime Records Bureau


️6. When is "International Talk Like a Pirate Day" celebrated across the word ?

Ans. September 19


️7. Which country's President Mohamed Abdullahi Mohamed has suspended the Prime Minister's power to appoint and dismiss official ?

Ans. Somalia


️8. Which neighboring country of India has applied to join the Asia-Pacific free trade ?

Ans. china


️9. Aam Aadmi Party has launched 'Selfie with Temple' campaign in which state ?

Ans. Uttarakhand


️10. Who has launched skill development scheme for children from far flung areas ?

Ans. Indian Railways



Tags

Post a Comment

0 Comments